• Alles
 • (1)
  Film
 • (4)
  Natuur
 • (7)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Religie
 • (12)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (7)
  Kinderevenement

Midwinterhoornwandeling in Ulft

zondag 8 december 10:30 uur

Bennie Evers

Ulft - Op zondag 8 december kan er aan de Midwinterhoornwandeling van de Huttepiepen worden deelgenomen. Er is een nieuwe en wederom mooie route uitgezet door de groep.

De start is vanaf het DRU Industriepark aan de Hutteweg in Ulft. Hier is voldoende ruimte om te parkeren. Er zijn twee routes uitgezet. De korte route van bijna 8 kilometer is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. De lange route, 15 kilometer, is voor de echte wandelaar en gaat voor een deel over Duits grondgebied.

Beide gaan richting Voorst. Er wordt gelopen over goed begaanbare wegen en paden. Op vele plaatsen zal het sonore geluid van midwinterhoorns te beluisteren zijn. Uiteraard mag jezelf ook een poging wagen om te blazen op de hoorn. Onderweg is een pauzeplek ingericht. Landgoederen, bossen, vistrappen, stuwen en oevers van de Oude IJssel en Aa-strang vormen het decor van deze wandeling. In het sfeervolle openluchttheater is een verwarmde ruimte waar genoten kan worden van een consumptie die bij de prijs is inbegrepen. Geserveerd worden soep, chocolademelk, glühwein, enzovoort. Hier zal ook de bouw van een midwinterhoorn worden gedemonstreerd.

De route kan individueel worden gelopen. Routebeschrijving met aangehechte consumptiebon kost vijf euro per persoon voor de korte route en een euro meer voor de lange route, en zijn verkrijgbaar in het DRU Ketelhuis-OVGG, Hutteweg 28a in Ulft. Er kan worden gestart tussen 10.30 en 12.00 uur (lange route) en 10.30 en 12.30 uur voor de korte route. Bij de start kunnen wandelaars met een wandelboekje een stempel/sticker ontvangen.

Midwinterhoorn blazen is een eeuwenoude traditie. In het begin werd de hoorn gebruikt als signaalhoorn om boodschappen door te geven. Nu is de hoorn er om de komst van het Kerstkind aan te kondigen. Alleen te horen vanaf het eerste weekend van de advent tot Driekoningen, de kersttijd. De blazers geven individueel hun boodschap door en wachten op antwoord; ze blazen nooit tegelijk. De Huttepiepen blazen al meer dan 25 jaar in de regio op kerstmarkten, bij concerten en op scholen.

Informatie: midwinterhoorn@ovgg.nl, of Ton Lukassen: 0315-681360.


deel deze activiteit

Locatie

DRU Industriepark
Ulft
Hutteweg 24Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden