• Alles
 • (1)
  Film
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Natuur
 • (1)
  Religie
 • (1)
  Muziek

Carnaval in Iseldonk start met Oude IJsselstreek Prinsentreffen

vrijdag 20 september 20:00 uur

Foto: Guus Tinnevelt

Ulft - Op vrijdag 20 september vindt voor de zesde keer het Oude IJsselstreek Prinsentreffen plaats. De organisatie is in handen van Stichting Iseldonk, het overkoepelende orgaan van het Ulftse carnaval.

Sinds 2014 heeft Stichting Iseldonk hiervan een jaarlijkse traditie gemaakt.

Alle carnavalsprinsen en -prinsessen uit de Gemeente Oude IJsselstreek treffen elkaar in Ulft (Iseldonk) als opwarmer voor de start van het nieuwe carnavalsseizoen. Ook alle jeugdafdelingen worden hiervoor uitgenodigd.

Deze avond is vooral bedoeld om de diverse carnavalsverenigingen van de Gemeente Oude IJsselstreek met elkaar in contact te brengen. Het Prinsentreffen is een afsluiting van het oude carnavalsjaar en na de zomerperiode weer de eerste officiële start van de carnavalsactiviteiten. Voor de meeste verenigingen zijn inmiddels de voorbereidingen voor de 11e van de 11e viering reeds begonnen; de start van het komende nieuwe carnavalsseizoen 2019-2020.

Het Prinsentreffen zal officieel worden geopend om 20.00 uur door Iseldonkers Jan Fischer en Martijn Bruines. Inloop vanaf 19.41 uur. Op het St.Hubertusplein in Ulft (Deurvorststraat 45, achter het klooster) wordt voor deze avond een speciale feesttent ingericht.

Stadsprins Ton den Derde en Jeugdprinses Quinty den Eerste van Iseldonk zullen het publiek welkom heten. Daarna is er gelegenheid voor alle (jeugd)prinsen en (jeugd)prinsessen van de diverse carnavals-verenigingen om zich opnieuw aan het publiek voor te stellen.

Er zullen dans-optredens zijn van de Iseldonkse dansgarde gevolgd door een gastoptreden van dansgarde ‘The Dynamic Dancers’ uit Gendringen. Deze jonge Gendringse dansvereniging is vorig jaar opgestart en wil graag laten zien wat de jeugdige dansers in hun mars hebben. Tevens zal een buutreedner uit de regio een optreden verzorgen. DJ Johnny Hoogland zal de avond muzikaal afsluiten.

Als hoogtepunt van de avond zullen alle aanwezige carnavalsprinsen en prinsessen uit de gemeente Oude IJsselstreek gezamenlijk poseren voor de camera. Het feest zal omstreeks 00.30 uur worden beëindigd.

Op deze avond staan de carnavalsverenigingen centraal, maar iedereen is van harte welkom om op dit Prinsentreffen kennis te maken en feest te vieren met de carnavalsverenigingen uit de Gemeente Oude IJsselstreek. De toegang is gratis.

www.iseldonk.com


deel deze activiteit

Locatie

Clubgebouw Sint Hubertus
Ulft
Achter het KloosterHet lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden