V.l.n.r. Wilma, Petra, Guus en Sabrina van Böhmer Schoenen en Reparaties in Terborg.

V.l.n.r. Wilma, Petra, Guus en Sabrina van Böhmer Schoenen en Reparaties in Terborg. 

Foto: Roel Kleinpenning

Böhmer Schoenen & Reparaties viert 90-jarig jubileum

Zakelijk

TERBORG - Op 14 april 1934 schreven de opa en oma van Guus Böhmer - de huidige eigenaar van de gelijknamige schoenenzaak - zich in bij de Kamer van Koophandel. Exact 90 jaar later besteden Guus, zijn vrouw Petra en hun team aandacht aan dit heugelijke feit. Zondag 14 april 2024 wordt het gevierd met een wandeltocht en diverse feestelijkheden in en om het winkelpand aan de Hoofdstraat.

Door Reinier Kroesen

Petra Böhmer: “We hebben voor die dag onder andere een wandeltocht van vijf en tien kilometer uitgezet. Hiervoor kun je je ’s morgens bij ons in de winkel opgeven. De kosten bedragen vijf euro per persoon, de volledige opbrengst gaat naar KiKa. Sportcentrum Physique verzorgt vooraf, om 9.00 uur, een warming up bij onze winkel. Men kan starten tussen 9.00 uur en 11.00 uur, iedere deelnemer ontvangt een leuke goodiebag. Bij binnenkomst krijg je na de wandeling een warm welkom, verzorgt door Harmonie Terborgh. Een vertegenwoordiger van de Aetrex 3D voetscanner meet gratis je voeten en er zijn leuke acties en feestelijkheden in de winkel. Klanten maken kans hun aankoopbedrag terug te winnen. Het is dan ook koopzondag in Terborg, heel wat andere ondernemers openen dan tevens hun deuren.”

Begonnen in 1934
Opa en oma Böhmer startten in 1934 hun schoenwinkel en schoenmakerij aan de Prins Bernhardstraat in Silvolde. Die werd in 1968 voortgezet door de vader en moeder van Guus. Na het overlijden van zijn vader in 2000 runde Guus samen met zijn moeder de zaak. In 2005 nam de nieuwe generatie het stokje over. Guus sloot zich aan bij het Schoenmakers Gilde. Petra volgde diverse opleidingen en trainingen en bekwaamde zich al doende verder als schoenadviseur, en op het gebied van management. In 2011 verhuisde de winkel met schoenmakerij naar de Hoofdstraat in Terborg. Het ondernemende stel doet de inkoop zelf, zodat er elk seizoen een verrassende en originele collectie ontstaat. Petra: “In de winkel voeren we merken die een goede pasvorm hebben, in verschillende breedtematen. Die zijn geschikt voor de eigen steunzolen. We verkopen onder andere schoenen van Durea, Gabor, Xsensible, Piedi Nudi, VIAVAI, Floris van Bommel en Mephisto. Vanaf augustus 2024 worden de heren- en damescollecties weer uitgebreid. Om daarvoor plaats te maken stoppen we met de verkoop van kinderschoenen. Die zijn dit voorjaar daarom met vijftig procent korting te koop.”

Guus en Petra vullen elkaar naadloos aan en zitten nooit stil, tijdens de coronaperiode gingen ze daarmee gewoon door. Toen togen ze met de schoenen naar de klanten toe. Petra vertelde destijds dat ze zo natuurlijk wel minder verdienden. Maar, dat ze er wel zeer veel waardering voor kregen, meer naamsbekendheid, en nog meer klanten verwierven. In die periode ontwikkelden ze ook een nieuw plan. Petra: ”Het pand links naast onze zaak stond destijds leeg en we besloten dat te gaan huren. Via een doorbraak in de tussenmuur ontstond een extra winkelgedeelte. In 2022 openden we die uitbreiding: puur gericht op de wandelsport en toebehoren. In die ruimte verkopen we wandelschoenen van de gerenommeerde merken Meindl, Hanwag en Lowa. Naast het 3D scannen van voeten en aanmeten van de perfecte loopschoen kun je daar ook terecht voor rugzakken, outdoorkleding en wandelsokken. Sinds dit jaar loopt onze collectie wandelschoenen zelfs van maat 37 tot en met maat 51. Dat is het mooie van ondernemen. Kansen zien, nieuwe ideeën uitwerken en vooral passie hebben voor schoenen, en het vak! Wij ontmoeten iedereen graag op 14 april van 9.00 uur - 16.00 uur, dan maken we er samen een mooi feestje van!”

bohmerschoenen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant