Doelpunt.
Doelpunt. Pixabay

De Oersprong en de Woelwaters winnen schoolvoetbal

Sport

GENDRINGEN - De afgelopen weken waren weer de jaarlijkse voetbaltoernooien voor de basisscholen uit de voormalige gemeente Gendringen op de velden van voetbalvereniging Gendringen. Hieraan konden acht basisscholen deelnemen, maar helaas was er dit jaar weinig belangstelling vanuit de “kleinere” scholen uit Etten, Megchelen, Netterden en Varsselder. De vier grotere scholen uit Gendringen en Ulft schreven wel teams in.

Op woensdag 17 april streden vier meisjesteams om de hoogste eer en een plaats in de regiofinale. De eindstand werd: 1. De Oersprong 1 met 7 pt; 2. De Oersprong 2 met 6 pt; 3. De Wijssel met 4 pt en 4. Mariaschool met 0 pt.

Woensdag 24 april was het de beurt aan de jongens- en mixedteams. Hieraan namen acht teams deel. De eindstanden in de poules waren als volgt:

Poule A: De Oersprong 7 met 7 pt; 2. De Wijssel met 6 pt; 3. Mariaschool 1 met 3 pt en 4. De Woelwaters mixed 1 met 1 pt.

Poule B: 1. De Woelwaters mixed 2 met 6 pt; 2. Mariaschool 2 met 6 pt; 3. De Oersprong 8a met 4 pt en 4. De Oersprong 8b met 1 pt.

Na de poulewedstrijden werden de finalewedstrijden gespeeld. In de wedstrijd om de derde plaats tussen De Wijssel en Mariaschool 2 werd niet gescoord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. De Wijssel was hierin de betere.

De wedstrijd om de eerste en tweede plaats tussen De Oersprong 7 en De Woelwaters mixed 2 werd met een duidelijke 5-0 overwinning gewonnen door De Woelwaters. Dit team kwam hierdoor voor een jaar in het bezit van de “Harry Willemsen”-wisselbeker en plaatste zich voor de regiofinale.

De regiofinale van de KNVB District Oost wordt op woensdag 15 mei a.s. gespeeld op de velden van voetbalvereniging Reünie in Borculo en De Oersprong meisjes en De Woelwaters mixed hebben zich hiervoor geplaatst. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant