Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

Ook toerfietsers kunnen hun hart ophalen bij Ronde van de Achterhoek

Algemeen


ACHTERHOEK - Na het grote succes van de eerste editie NTFU-toertocht Ronde van de Achterhoek in 2017 hebben opnieuw zes Achterhoekse wielerverenigingen de handen ineen geslagen voor de tweede editie op zaterdag 18 augustus.

Voor de deelnemers een geweldige ervaring om de Achterhoek te ontdekken, zowel als grote ronde van 170 kilometer, maar ook als halve ronde van 120 kilometer, waarvoor zowel een oostelijke als westelijke variant ter beschikking is, met naast de verharde wegen ook onverharde stroken en kasseien.

De grote ronde heeft startmogelijkheden in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden en Doetinchem en deze voert door de gemeentes Montferland, Oude IJsselstreek, Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Bronckhorst en Doetinchem. De oostelijke halve ronde kan gestart worden in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo en Vorden en kent als routelus de locaties Silvolde, Sinderen, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Beltrum, Ruurlo, Vorden, Westendorp en Terborg.

De westelijke halve ronde start in Vorden, Doetinchem en Ulft, en heeft ook een flinke inspanning van de klimmers nodig. De routelus loopt via Terborg, Westendorp, Vorden, Toldijk, Hengelo, Laag Keppel, Doetinchem, Zeddam (de muur), Beek (Peeskesbult), 's Heerenberg en Ulft. De start is tussen 8.00 en 9.30 uur en de kosten voor deelname bedragen 6 euro, voor NTFU-leden 5 euro en onderweg zijn er zeven locaties om de bidon gratis bij te vullen en even een tussenstop te nemen als rustpauze.

De startlocaties en teven tussen stoplocaties zijn: Ulft: RTC De Wildt, Clubhuis aan Dr. Arienstraat 5, Ulft; Aalten: TWV De Peddelaars, Partycentrum 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, Aalten; Winterswijk: FTC Wenters, Steakhouse Vivaldi, Haartweg 2, Winterswijk – Miste; Groenlo: RTC Groenlo, Sportpark Den Elshof, Elshofweg 1, Groenlo; Vorden: VRTC Vorden, De Herberg, Dorpsstraat 10a, Vorden; Doetinchem: RTC De Zwaluwen, Clubhuis aan Fabriekstraat 47, Doetinchem; De centrale tussenstoplocatie van de toertocht-organisatie is: Westendorp: Kulturhus de Vos, Halseweg 2, Westendorp.


Het routekaartje voor de editie van 2018. Foto: PR

Nadere informatie via www.rondevandeachterhoek.nl of via tel. 06-54222150. Deze toertocht wordt mede mogelijk gemaakt door Achterhoek Nieuws, de Stichting Achterhoek Toerisme, en gemeente Oude IJsselstreek.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant