Fanfare Kunst Na Arbeid Ulft tijdens Gouden Spiker Festival. Foto: EJBouma
Fanfare Kunst Na Arbeid Ulft tijdens Gouden Spiker Festival. Foto: EJBouma EJBouma

Fanfare Kunst Na Arbeid Ulft naar Friesland

Muziek

URETERP - Fanfare Kunst na Arbeid (KNA) uit Ulft heeft op zaterdag 13 april deelgenomen aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp, Friesland. Dit festival geeft muziekverenigingen de mogelijkheid zich te laten horen aan het publiek, maar ook aan het aanwezige jurylid. Dit jurylid geeft uiteindelijk een verslag mee over het optreden en verdeelt de prijzen.

“Muziek maken doe je voor anderen, maar toch ook zeker voor jezelf”, vertelt Ruben Kok, kort geleden aangetreden als bestuurslid bij KNA. “Om te weten waar we staan als vereniging kun je meedoen aan een muziekconcours. Ons laatste concours is alweer een aantal jaar geleden, dus wilden we graag op pad om te weten waar we staan, ons te meten met andere verenigingen en op welk vlak we kunnen verbeteren. Een festival als dit in Ureterp is hier ook ideaal voor. Wel een jury, maar niet de druk van een daadwerkelijk concours.” KNA is uit Ureterp terug gekomen met een heel mooi juryrapport. De prijzen voor de eerste 3 plaatsen zijn naar andere verenigingen gegaan. “Maar met zo’n juryrapport kunnen wij heel veel en we zijn erg tevreden over ons optreden”, aldus Ruben.

Voorzitter
Fanfare Kunst na Arbeid is al ruim 100 jaar in Ulft te vinden. Zij laten zich op meerdere evenementen zien. Hieronder zijn de Oerse Kermis, Koningsdag, de intocht van de Ulftse avond vierdaagse en hun eigen concerten. Het is een vereniging voor en door leden. Er zijn verschillende commissies die er samen met de dirigent voor zorgen dat er elk concert weer een variërend en verrassend programma is. Dit alles wordt aangestuurd door het bestuur. Na een aantal jaren zonder voorzitter te hebben gezeten, heeft Bram Roes sinds 8 april de rol als voorzitter op zich genomen.

Muziek maken
Voor iedereen, jong en oud, die graag muziek wil maken heeft fanfare KNA altijd plek. Wil je leren muziek maken of wil je het muziek maken weer oppakken? Kijk dan eens op de website,

kna-ulft.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant