Afbeelding
Foto: PR.

Cursus DigiSterker in Gendringen

Maatschappij

GENDRINGEN - Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, je moet veel zelf via internet regelen. Voor iedereen die weet hoe internet werkt maar nog wil leren hoe gebruik te maken van de digitale diensten van de overheid, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort de cursus DigiSterker. Op donderdag 16 mei gaat er een van start in de Bibliotheek Gendringen.

Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente, zorgtoeslag aanvragen… allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Tijdens de zesdelige cursus DigiSterker leren de deelnemers stap voor stap een DigiD gebruiken, afspraken maken via internet, online formulieren invullen en inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl en mijnoverheid.nl Ook komt er een communicatiemedewerker van de gemeente Oude IJsselstreek uitleg geven en vragen beantwoorden over de website van de gemeente.

Alle deelnemers aan de cursus DigiSterker hebben een smartphone en DigiD met werkend wachtwoord nodig. Heb je dit nog niet? Dan is het mogelijk om vóór aanvang van de cursus een afspraak te maken bij het Digitaal Informatiepunt in de bibliotheek. Een bibliotheekmedewerker helpt dan bij het aanvragen van een DigiD of met het opnieuw instellen van een wachtwoord.

De cursus start op donderdag 16 mei van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Gendringen. Het vervolg van de cursus is dan op 23, 30 mei, 6, 13 en 20 juni. Deelname is gratis, lid of geen lid van de bibliotheek. Het is wel nodig om van tevoren een plek te reserveren. Dat kan via 088-0062929 of de activiteitenkalender op de website. Wanneer je na aanmelding toch niet deel kunt nemen aan de cursus, is het vriendelijke verzoek dit dan tijdig te laten weten. Dan kan de vrijgekomen plek nog aan iemand op de wachtlijst worden gegeven.


achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant