Achterhoekse turnsters in Amsterdam
Achterhoekse turnsters in Amsterdam Foto: Martin Nijkamp

Achterhoekse turnpower tijdens NK Teams Amsterdam

Algemeen

VARSSEVELD - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen teams op 18 november in Amsterdam zijn de turnsters van VGV Varsseveld prima voor de dag gekomen.

In totaal hadden zich drie teams met VGV turnsters geplaatst voor dit NK. In de categorie A (eerste divisie) streden Pien Eising en Maureen Krijger gezamenlijk met drie turnsters van Bredagym. In een wedstrijd waarbij drie turnsters per toestel hun oefening turnen en alle cijfers tellen voor de teamscore is stabiliteit van groot belang. In de Ookmeerhal in Amsterdam-West was er veel sfeer en dat deed de turnsters tot grote hoogte stijgen. Er waren veel stabiele oefeningen met hoge moeilijkheidswaardes. Gecombineerd met zuivere techniek leverde dit prima scores op. Uiteindelijk werd de al verrassende derde plaats uit de kwalificatie verruild voor de tweede plaats tijdens de NK.

In de categorie B (tweede divisie) streden Nikita Miechels, Kirstin Bleumink en Lynn Nijkamp, gezamenlijk met Kayleigh Sumter van de Bosan Turnacademie uit Den Haag. Ook hier telden alle drie cijfers per toestel en was stabiliteit van groot belang. Met als laatste toestel balk nog te gaan werd duidelijk dat VGV nadrukkelijk meedeed voor het podium en onder die druk werden drie prima balkoefeningen neergezet. Uiteindelijk was er over vier toestellen, bij in totaal twaalf oefeningen, slechts één foutje. Van begin tot eind van de wedstrijd deed VGV in de top van het klassement mee en mocht ook hier de zilveren medaille in ontvangst genomen worden.

Ook in de onderbouw was VGV goed vertegenwoordigd. Evi Baten, Imara Krijger en Sofie Croes vormden een team gezamenlijk met Isa Smeitink van Ypsilon Doetinchem in de categorie Pupil 1 Nationaal 2 niveau. Mooi turnwerk werd beloond met een mooie zesde plaats.

Al met al was turnend Achterhoek prima vertegenwoordigd in Amsterdam.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant