Foto: PR
Foto: PR

Natuurwerkdag in De Zumpe

Algemeen

DOETINCHEM - Zaterdag 5 november is, voor de zestiende keer, weer de landelijke Natuurwerkdag. Dan steken meer dan 15.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen. De natuurvereniging KNNV afdeling Doetinchem doet ook mee en heeft als werklocatie het natuurgebied De Zumpe. Beginpunt: Vossenstraat 147, Doetinchem. Tijd: van 10.00 tot 14.00 uur. Daarna is er nog voor belangstellenden een korte excursie door De Zumpe. Graag vooraf aanmelden.

De werkzaamheden zijn niet geschikt voor kinderen. Ervaring is niet nodig. Wat men zoal doet: boompjes (opslag) uitsteken en elzenstobben afzagen, wilgen knotten, sloten en poelen opschonen (onder andere met gebruik van de zeis). Tevens afvoeren van het maaisel en het hout.

Gereedschap en werkhandschoenen zijn aanwezig. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Tussen de middag is er soep. Lunchpakket zelf meenemen. Denk aan laarzen, warme sokken en kleren die vies mogen worden, want men werkt in een natte omgeving. Naast het werken in de natuur vindt men gezelligheid en het uitwisselen van kennis over de natuur is ook belangrijk

Er zijn nog een aantal exemplaren beschikbaar van het fotoboek over het 100-jarig beheer van De Zumpe . Deze zijn voor 15 euro te verkrijgen op de natuurwerkdag. Men steunt daarmee het behoud en herstel van De Zumpe.

Opgave en meer informatie: Erwin van Loo, evanloo@hetnet.nl, 06-18542084, of www.natuurwerkdag.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant